Verder Lezen

Zoeken

Overige Informatie

Winterbloeiers in Munnikepark

Zwijndrecht, 20 november 2014 

PERSBERICHT 

Winterbloeiers in Munnikepark   

Het is nu echt herfst! Het Munnikepark is gehuld in herfstkleuren en de winterbloeiers staan volop in bloei. Beleef die schoonheid tijdens een rondleiding door het park op zondag 30 november. Onderweg zal Leny Mars, een van de vrijwilligsters van het Arboretum, u alles vertellen over de vele bomen in het park, de struiken en de vruchten die deze dragen. De rondleiding begint om 13.30 uur en start bij ’t Weetpunt aan de Munnikensteeg.  

Het Munnikepark is een arboretum, ofwel: een bomentuin. Het park heeft een bomencollectie van maar liefst 205 verschillende soorten. Hun rijke verscheidenheid aan vruchten, bladertooi en kleur zorgt iedere herfst weer voor een ware Indian Summer. In het park bloeit het hele jaar rond wel iets; in de winter tonen bijvoorbeeld de Viburnum bodnantense en de mahoniastruiken hun bloemen. De sierappel malus ‘red sentinel’ is een beauty die tot ver in de winter rode appeltjes draagt. Maar ook de eiken zijn bijzonder; in het Arboretum staan zestien verschillende exemplaren! Dan zijn er nog de vele kastanjes en de bekende bessen van de meidoorn en vuurdoorn. De sierlijke silhouetten van zaadhoofden, gecombineerd met de kleuren van late herfstbloeiers, maken ook de plantenborders de moeite waard. 

Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, gelegen langs de Devel. Kijk ook op de site www.natuur-zw.nl. 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leny Mars, medewerkster van het Arboretum Munnike Park tel. 078 612 79 67  

Vuurdoorn_1.jpg

Geschreven door:

Deel met iemand op Twitter of Facebook