Verder Lezen

Zoeken

Overige Informatie

Waar-blijft-de-winter-wandeling

Zwijndrecht, 7 februari 2014

 

PERSBERICHT

 16 februari:  ‘waar-blijft-de-winter-wandeling’ door Munnikepark

 Er is iets vreemds aan de hand in het Munnikepark. Witte groepen sneeuwklokjes, slingers vrolijk gekleurde krokussen en narcissen Rijnlands Glorie staan volop in bloei. Het lijkt wel lente. Toch hebben we nog meer dan een maand te gaan tot het voorjaar. De natuur is in de war. Vorig jaar waadden we rond deze tijd nog door de sneeuw.

 Wat een zachte winter betekent voor bomen en planten, laat Leny Mars, medewerkster van de Vereniging Arboretum Munnike Park, u zien tijdens een rondwandeling op zondag 16 februari. De wandeling begint om 14.00 uur bij ’t Weetpunt.

 Natuurlijk is er ook aandacht voor de Chimonanthes, naaktbloeiende jasmijn, hamamelis, Viburnum, Lonicera, Sarcococca, Mahonia en verschillende  soorten Helleborus, winterbloeiers die in deze tijd altijd hun bloemen tonen, ongeacht de temperatuur. 

 Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, gelegen langs de Devel. Kijk ook op de sites www.arboretummunnikepark.nl en  www.natuur-zw.nl.

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u bellen met Leny Mars, medewerkster van het Arboretum Munnike Park tel. 078 612 79 67  

 

Geschreven door:

Deel met iemand op Twitter of Facebook