Verder Lezen

Zoeken

Overige Informatie

Opvallende kleuren in Munnikepark

Zwijndrecht, 12 maart 2015

PERSBERICHT

Opvallende kleuren in Munnikepark

Na een zachte winter bloeien de krokussen uitbundiger dan ooit. Ze zorgen voor een ware explosie van kleuren in het Zwijndrechtse Munnikepark. Een wandeling door het park is nu een ware verrassing. Reden voor Leny Mars, een van de vrijwilligsters van het park, om u zondag 22 maart mee te nemen voor een voorjaarwandeling. De rondleiding start om 13.30 uur vanaf ’t Weetpunt aan de Munnikensteeg.   

De bloembollen in het vroege voorjaar trekken veel aandacht, maar wie even zoekt vindt nog veel meer vroege kleurmakers; ook soorten die zelfs in het kleinste tuintje passen. De prachtige roze bloeiende viburnum geurt je van het bruggetje bij het rosarium tegemoet, maartse viooltjes staan beschut onder de heg. En natuurlijk is er aandacht voor de bijzondere vroeg bloeiende bomen en struiken die het Munnikepark rijk is. Het park is tenslotte een arboretum, ofwel: bomentuin.

Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, gelegen langs de Devel. Kijk ook op de site www.natuur-zw.nl of www.arboretummunnikepark.nl .

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u bellen met Leny Mars, medewerkster van het Arboretum Munnike Park tel. 078 612 79 67  

 

krokussen_in_het_gras_Munnikepark.jpg

Geschreven door:

Deel met iemand op Twitter of Facebook