Verder Lezen

Zoeken

Overige Informatie

Herfstwandeling

Zwijndrecht, 28 oktober 2013 

PERSBERICHT

 

Extra wandeling Munnikepark langs herfstbloeiers

Het is dan wel herfst, maar het Munnikepark staat nog volop in bloei. Dus verzorgt vrijwilligster Leny Mars zondag 3 november een extra wandeling langs de laatbloeiers in dit Zwijndrechtse park. De rondleiding begint om 14.00 uur en start bij ’t Weetpunt aan de Munnikensteeg. 

Het Munnikepark is een arboretum, ofwel: een bomentuin. Er staan vele bijzondere soorten bomen en struiken. Bij bomen denken we vaak alleen aan blad. Maar veel soorten geven ook bloemen en vruchten. In het park bloeit dan ook het hele jaar rond wel iets, zelfs in de winter. De sierappel malus ‘red sentinel’ is zo’n beauty die tot ver in de winter rode appeltjes draagt.

Op het moment staan in het rosarium de rozen nog in bloei met verrassend veel kleuren. Zelfs de eenjarigen bloeien nog voor ‘t Weetpunt. Maar ook het herfstblad zorgt voor kleur. De eiken zijn prachtig oranje verkleurd.

Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, gelegen langs de Devel. Kijk ook op de site www.natuur-zw.nl.

 

DSCN3494.jpg

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leny Mars, medewerkster van het Arboretum Munnike Park tel. 078 612 79 67   

Geschreven door:

Deel met iemand op Twitter of Facebook