Verder Lezen

Zoeken

Overige Informatie

College bezoekt park op 10 december as.

College Zwijndrecht werkt mee in Aboretum Munnikepark

 

De vrijwilligers van het Arboretum Munnikepark krijgen er dinsdagochtend 10 december een aantal helpende handen bij. Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht bezoeken het park en planten bij die gelegenheid een beuk.

 

Met dit collegebezoek lost burgemeester Schrijer een belofte in die hij deed tijdens zijn bezoek aan ’t Weetpunt op vrijdag 13 september. Hij was onder de indruk van het park en wilde ook de mensen ontmoeten die het – vrijwillig – onderhouden. Zonder deze mensen zou het Munnikepark niet de uitstraling en diversiteit hebben, die het nu heeft. Aan die diversiteit draagt het college bij door een bijzondere beuk te planten in de beukenhoek. Eerst verkruien de mannen scherp zand en compost voor in het plantgat. Zo krijgt de jonge boom een goede start. Vooral burgemeester Schrijer blijkt over ‘groene vingers’ te beschikken. Vakkundig beoordeelt hij de diepte van het plantgat, een boom mag niet te diep worden geplant, en verwijdert het net rond de wortelkluit.

 

Daarna maken de collegeleden een wandeling-met-uitleg door het park. De vrijwilligers zijn er bezig om de rozentuin voor te bereiden op de winter; struiken worden tot kniehoogte afgeknipt. Op verschillende plekken vullen ook zij het assortiment van het arboretum aan met jonge bomen. “Onbetaalbaar vrijwilligerswerk”, twittert de burgemeester onderweg. In zijn dankwoord bij de koffie vult hij aan: “Het is leuk om het park nu in een ander seizoen te zien.” In het arboretum Munnikepark staat dan ook altijd iets in bloei.


Burgemeester en Wethouders Zwijndrecht doen dagje Munnikepark

 

Het Zwijndrechtse College van B&W doet dinsdag 10 december een dagje Munnikepark. Hiermee lost burgemeester Dominic Schrijer een belofte in die hij deed tijdens zijn bezoek aan ’t Weetpunt op vrijdag 13 september, waar hij o.a. het bestuur ontmoette van de Vereniging Arboretum Munnike Park. Schrijer was onder de indruk van het park, de diversiteit aan bomen en planten, en wilde nu weleens de mensen ontmoeten die dit allemaal  – vrijwillig – onderhouden. Aangezien de vrijwilligers werken op dinsdag- en zaterdagochtend, moest op een van deze dagen een nieuwe afspraak worden gemaakt. Dat is dus dinsdagochtend 10 december geworden.

 

’s Ochtends gaan de collegeleden eerst het park in met enkele vrijwilligers van de Vereniging Arboretum Munnike Park voor een wandeling-met-uitleg. ’s Middags blijven de burgemeester en wethouders in het park; het college vergadert dan in ’t Weetpunt.

 

Geschreven door:

Deel met iemand op Twitter of Facebook